MŰVÉSZIHOMOKFÚVÁS


Az ajándék vásárlás a férfiaknak, vagy a nőknek soha nem volt könnyű. Keresi a tökéletes ajándékot, egy különleges ember számára? Keres egy egyedi ajándék tárgyat édesapjának, vagy édesanyjának, netalán a párjának? Vagy csak egyszerűen ajándékot keres egy barát vagy egy munka-társa részére? Ne keressen tovább! Úgy vélem a legjobb helyen jár.

A SANDER TURBO pormentes homokszóró pisztoly használatát ″″
a homokszóró szekrényben való munkához lehet hasonlítani.

Miben jelentkeznek a főbb előnyök?

A homokszóró szekrényben való munka esetén az egész tárgyat le kell takarni az elröpülõ homokszemcsék hatása miatt - a SANDER TURBO homokszóró pisztoly esetében csak a homokszórt terület közvetlen környezetét kell védeni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amíg előkészítjük a munkadarab védelmét a homokszóró szekrényben való munkákhoz, addig a SANDER TURBO homokszóró pisztollyal már el is végeztük az egész munkát.
A munka közben folyamatosan lehet ellenőrizni a homokszórás mélységét a munkadarabban.
A SANDER TURBO pisztollyal nagyon vékony maszksablonokkal lehet dolgozni. Ezért jelentős megtakarítást lehet elérni a drága homokszó fóliák elhagyásával, továbbá a sablonokat kézzel, vagy kivágóplotterrel is elkészítheti.

A SANDER TURBO pisztoly olyan tárgyak homokszórásánálnélkülözhetetlen″″, amelyek a homokszóró szekrénybe nem férnek el (például egy kirakat üvege), vagy amikor a tárgy leszerelése és szállítása kockázatos (pl. könnyen törő táblák).
A SANDER TURBO pisztoly nagyon könnyű, és könnyen kezelhető. A pisztollyal nagyon finom részleteket is lehet készíteni, ezért szívesen használják hölgyek is (grafikusok, mûvészek, propagációs anyagok készítõi) - mivel a pisztollyal a homokszórás nem igényel nagy fizikai erõt.
A SANDER TURBO pisztoly kompakt méretei azonban nem jelentik azt, hogy annak kicsi a teljesítménye - például durvább koptató anyag használatával az 5 mm vastag ablaküveget 5 másodperc alatt is át lehet „fúrni″! A kövek esetében érvényes, hogy minél keményebb a munkadarab, annál nagyobb hatékonyságú a homokszórás. Ezt az impozáns teljesítményt használják a kőfaragók például a sírkő feliratok készítésénél.
A képen ilyen munkát láthat a havířovi Voráč cég műhelyéből.
Elsősorban a nagyobb megrendelések és munkák esetében lehet látni a hatékonyság növekedését a klasszikus módszerekkel szemben. A SANDER TURBO pisztoly így nélkülözhetetlen segítőtársa lesz a szezonmunkák idején, amikor a sok megrendelést a hagyományos módon nem lehet megcsinálni. A hatékonyság növekedésével egyenes arányban növekszik a nyeresége is.
Továbbá a SANDER TURBO pisztoly egyszerű használata miatt ezt a munkát kisegítő munkaerőnek is át lehet adni, a kőfaragó mester pedig foglalkozhat komolyabb, és nagyobb szakértelmet kívánó munkákkal.
A homokszórással különböző grafikai elemeket (negatív betűket, különböző árnyalatú m″″att felületeket stb.) lehet létrehozni…
A profi kőfaragóknak nem kell hosszasan elemezni a SANDER TURBO előnyeit - a legtöbbjük azt már évek óta használja.
Az egyéb felhasználási csoportok közé tartoznak például a reklámügynökségek, amelyek minimális befektetéssel homokszórt reklámtárgyakat kínálhatnak az ügyfeleiknek (poharakat, csészéket stb) - a berendezés egyszerû, és nem igényel speciálisan felszerelt helyiséget a munkához (a SANDER TURBO pisztollyal gyakorlatilag bárhol lehet dolgozni).
A homokszórt lapok megvilágításával érdekes effektusokat lehet létrehozni – mivel a különböző mélységű homokszórással például ki lehet emelni valamilyen vonalat, vagy alakzatot. A mélyebb részeket kell először homokszórni, majd a fedőfólia eltávolítása után csak finoman kell a részleteket homokszórni.
Kitörölhetetlen – a homokszórás ezen tulajdonságát ″″sok szakma igényli és használja. A zománc fürdőkádak gyártói például homokszórással jelölik meg az alacsonyabb minőségű kádakat, hogy az eladóknál megakadályozzák a visszaéléseket. Hasonló okokból homokszórással jelölik meg a termékeiket az üveggyártók, hogy védekezzenek a rossz másolatokkal szemben. Ilyen felhasználások esetében a logót közvetlenül a SANDER TURBO pisztoly végére lehet erõsíteni - majd a pisztolyt oda kell nyomni a jelölendõ tárgyhoz, és egy rövid indítással el lehet végezni a jelölést.
″″A homokszórásos jelölést más gyártók is használják, például az ablak, vagy konyhabútor gyártók, akik a logójukat az üveg egyik sarkára homokszórással viszik fel, ami a hagyományos tapadócímkés jelöléssel szemben „örök″, és az ára is elenyészõ, sokszor még az öntapadós címke árát sem éri el.
A kitörölhetetlenséget mások is szívesen használják, például a gépkocsi tulajdonosok körében rendkívül elterjedt az autóüvegek kóddal való megjelölése, mivel a tolvaj az autót csak akkor tudja továbbadni, ha az összes ablaküvegek kicserélteti (és ez még a tolvajnak sem éri meg). Ezért a SANDER TURBO pisztolyt szinte mindegyik autóüveg jelölő cég használja.


A SANDER TURBO pisztoly alkalmazása nem csak műszaki kérdés, hanem művészi is. A képen A. Mucha festõmûvész motívumai láthatók, amit a Èeské Budìjovice-i RENESANCE cég munkatársai hoztak létre. Ez a cég a mi pisztolyaink mellett alkalmazza a klasszikus módszereket is, ezért a sablonjaikat kézzel vágják ki.
Sok stílusos motívum ingyen is hozzáférhető. A számítógépes adatok formájában tárolt
motívumokat rendkívül gyorsan ki lehet vágni plotter segítségével.

″″

A SANDER TURBO pisztollyal végzett egyéb munkákra még néhány példa:
1) A tükör fényes felületének homokszórásával, majd a tükör megvilágításával érdekes effektusokat lehet létrehozni. Ezt még tovább lehet fokozni a homokszórt rész színezésével. Mivel a festéket a hátsó részre kell felhordani, az a tisztításkor nem kopik le az üvegről.
2) A lépcsőfokok csúszásmentesítését a SANDER TURBO pisztoly segítségével a beltérben anélkül el lehet végezni, hogy korlátoznánk az emberek mozgását a lépcsőkön. Nem jelent gondot a görbe felületek homokszórása sem.
3) Annak ellenére, hogy fémek, vagy műanyagok homokszórásánál nem történik mély anyagleválasztás, ezeknél is érdekes effektusokat lehet létrehozni a fényes felület mattá tételével.
 

Hírek

  • SZÓRÓLAP!
    2011-12-15 20:20:01

    /_userfiles_/muveszihomokfuvas/muveszi-homokfuvas-boros-face.pdf

Asztali nézet